Jiný svět



P1130345 P1110807

Text a foto: Ceridwen Bronwyn

HORTISCENTRUM se zabývá zahradnickou činností všeho druhu až po vytváření zahrad, parků, budování zahradních jezírek, osazování veřejných prostranství i okolí komunikací zelení. Takto působí již od roku 1990 ve spolupráci s mnoha odborníky v příslušných oborech. Vlastní vozový park a veškerou potřebnou mechanizaci. A vedou si tam opravdu dobře, nyní mají dvě velká zahradnická centra: jedno, to „nejčerstvější“ v Čáslavi a druhé, původní v Židlochovicích.

P1130347 P1130344

Já navštívila již poněkolikáté ono čáslavské. Ke mně coby zákaznici byli pokaždé nesmírně vstřícní a při nákupu se na mne snesl vodopád užitečných informací. A přišla jsem si tam na své, vážně, to mi věřte. Nyní nemám na mysli sortiment, jenž je věru rozsáhlý, včetně zahradní keramiky, altánků, můstků, pergol, zídek, balvanů, oblázků, špalků a špalíčků… a dalších věcí, které my zahrádkáři dříve či později PROSTĚ MUSÍME MÍÍÍT!

397 399

Bez mučení přiznávám, že sem cíleně jezdím, stejně jako spousta jiných návštěvníků, kvůli naprosto úžasnému, kouzelnému, obdivuhodnému, nezapomenutelnému zahradnímu areálu snů: kvůli oáze, do níž vkročím a zůstanu ohromeně stát, koukám s vyvalenýma očima a otevřenou pusou – s odpuštěním jako trdlo – a nevím, kam se podívat dříve, kvůli úplně jinému světu, kde nasávám zázračnou atmosféru plnými doušky a docela zapomínám na všechny starosti. Ba co více – mně se odtud nikdy nechce odejít, nechce se mi vrátit na parkoviště, nasednout do auta a odfrčet zpět do toho hektického, komercí prosyceného světa. Tady je to prostě jiné – boží! A je nás tu takových „nasávačů“ více, hodně, všech věkových kategorií.

415 P1130341

A tak budete-li mít cestu do Čáslavi, zajděte na „pokuk“, určitě neprohloupíte. A pro ty, kteří se tam nedostanou, mám něco málo obrázků, které sice mohou vzdáleně přiblížit, nikoli však nahradit ten mocný prožitek.

 

393392366365

396Nový obrázek369370

Sdílejte ve Vašich sociálních sítích...
Publikoval: dne 25. 6. 2014

Komentáře nejsou povoleny.

Informace

Kontakt:
redakce@zrnka-pisku.cz
ISSN:2336-3355

Archiv článků

Zrnka...

Český sedlák aby se v hrobě obracel!
Flóra
Krajinou v sedle čtyřkolky
Dagmařin výchovně-vzdělávací kvíz
Tři čeští vědci a rosnatka